Kolon lukujärjestys 2023-2024

Ryhmänjohtaja ilmoittaa mahdollisista muutoksista. Koloillat ja paikat saattavat vaihdella, olethan aina yhteydessä johtajaan ennen tutustumiskäyntiä. Yhteystiedot on löydät alta.

Oman ryhmän löydät syntymävuoden perusteella. Osa ryhmistä on sukupuolittuneita, osa ei. Jos lukujärjestyksen päivä ja aika ei juuri nyt näytä sopivan, lähde silti. Voit osallistua poikkeuskertoihin, retkille ja tapahtumiin.

Sudenpentu ryhmissä on vielä tilaa!

Koloillat jatkuvat keväällä 8.1.2024 alkaen ryhmien aikataulujen mukaan.

KloMaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantaiLauantaiSunnuntai
17-18Pöllöt, seity 4-5lkPingviinit
(SEI PO 11)
18-19SuPe 2-3lkSuPe 1 lkVauhti Simpanssit*
(SEI PO 10)
Samoajat
19-20Tarpojat Sudet, Simbat 

Jääkarhut*
Sluibaajat ja karhut tarvittaessa
Ei määriteltyPerhepartio (1krt/kk)

*Joka toinen viikko

Ikäkaudet

Sudenpennut (7-9v)

7–9-vuotiaita partiolaisia kutsutaan sudenpennuiksi ja heidän ryhmäänsä laumaksi. Laumassa on yleensä 8–12 lasta. Heidän toimintaansa kuuluvat leikit, seikkailut ja tarinat. Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta muun muassa ensiavun antamista, nuotion sytyttämistä sekä luonnossa liikkumista. Kaikki tehdään yhdessä lauman kanssa aikuisen opastuksella.

Marika Mansikkamäki, marika.mansikkamaki@partio.fi

Seikkailijat (10-12v)

10–12-vuotiaita partiolaisia kutsutaan seikkailijoiksi. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja, osallistuvat partiotaitokisoihin ja retkeilevät paljon. Seikkailijoille tulee tutuksi niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin.

Heini Tanskanen, tanskanen.heini(at)gmail.com

Tarpojat (12-15v)

12–15-vuotiaat partiolaiset ovat tarpojia. Tarpojaryhmässä eli vartiossa on yleensä 4-12 nuorta. Tarpojien kaikessa tekemisessä korostuu yhdessä tekeminen, kehittyminen ja elämykset.

Mikko Kivirinta, mikko.kivirinta@pp.inet.fi

Samoajat (15-17v)

15–17-vuotiaita partiolaisia kutsutaan samoajiksi. Samoajilla on myös omaa toimintaa, mutta olennaisena osana ikävaihetta on johtamisharjoittelu.

Marika Mansikkamäki, marika.mansikkamaki@partio.fi

Vaeltajat (18-22v)

18–22-vuotiaat partiolaiset ovat vaeltajia. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen.

Marika Mansikkamäki, marika.mansikkamaki@partio.fi

Perhepartio

Suomen Partiolaisten Partioneuvosto hyväksyi huhtikuun 2018 kokouksessaan perhepartion partion toimintamuodoksi. Perhepartion järjestää aina lippukunta. Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Jokaisella alle kouluikäisellä pitää olla toiminnassa mukana vähintään yksi aikuinen omasta lähipiiristään. Alle kouluikäiset osallistuvat toimintaan aina omaan lähipiiriin kuuluvan aikuisen vastuulla ja valvonnassa.

Perhepartio kokoontuu kerran kuussa. Lisätietoja perhepartiosta >>

Nina Hakulinen, ninahakulinen@hotmail.com

Aikuiset

Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aikuisia vapaaehtoistehtäviin, eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita.

Pestistä voi kysyä pestijohtajalta: Niko Suokas, niko.suokas@partio.fi